Ericsson & Partners etablerar sig i Östergötland

Genom att erbjuda en personlig och helt fristående förvaltning har Ericsson & Partners vunnit kundernas förtroende och vuxit snabbt de senaste åren. Bolaget grundades i Malmö 1992. Nu tas steget att etablera verksamheten i Östergötland med kontor i Linköping.

Vi har hela tiden känt att det har funnits behov av en långsiktig och personlig värdeskapare i en bransch som blivit allt mer kortsiktig och som präglas av stora industriella aktörer, säger Fredrik Ericsson, VD och ägare.

Teamet som kommer att ansvara för det nya kontoret är Peter Norell och Jonne Wittenfeldt. Peter kommer senast från en roll som kontorschef på SEB i Linköping, där han var med och byggde upp ett av Sveriges mest framgångsrika kontor.

 – När jag slutade min bankbana blev jag direkt uppvaktad av ett antal aktörer inom förmögenhetsförvaltning. Jag såg tidigt att Ericsson & Partners hade ett speciellt upplägg som tilltalade mig. Det känns helt rätt för kundens räkning, mycket seriöst och det är kundfokus ´på riktigt´. Så mitt val blev enkelt, säger Peter.

Ericsson & Partners förvaltning bygger på helt individuellt framtagna portföljer bestående av direktinvesteringar i obligationer och aktier med stort fokus på tre tillväxtområden – hälsa, digitalisering och hållbarhetsomställning.

– Deras upplägg är helt rätt i tiden och det passade också min önskan om att kunna ge mina kunder ett mycket större fokus än vad man har möjlighet att göra hos en annan typ av aktör, säger Jonne.

Jonne kommer att arbeta som kundansvarig förvaltare. Att förvalta är att ta väl hand om, att visa respekt för ett förtroende och vårda det. Ericsson & Partners är kapitalförvaltare och i den uppgiften ligger lika mycket att förvalta kundernas förtroende.

 

Fredrik Ericsson                     
070 – 418 77 92

Peter Norell                           
070 – 606 50 98

Jonne Wittenfeldt
073 – 097 77 70